Volwassencoaching


Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven, is jezelf zijn


In deze drukke maatschappij, waarin er veel van je verwacht wordt, kun je als hooggevoelige volwassene behoorlijk overspoeld raken door alle indrukken die je binnen krijgt. Het is dan lastig om je balans hierin te houden. Overprikkeling kan leiden tot stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, fysieke klachten, het overlopen van emoties en uitputting.

Het is belangrijk om op tijd iets aan je overprikkeling te doen. Hoe langer de overprikkeling aanhoudt, hoe meer klachten je kunt krijgen.

Vanuit mijn kennis en ervaring begeleid ik je graag om je meer bewust te laten worden van je hooggevoeligheid, je krachtpunten en je valkuilen. Je leert jezelf op een liefdevolle manier te accepteren, grenzen te stellen en ruimte te nemen. In combinatie met het meer bewust worden van je gevoel en lijf, maakt dat je je hooggevoeligheid kunt zien als een prachtige kwaliteit!

Als coach begeleid ik je vanuit jouw eigen sterkte punten, talenten en kwaliteiten. Ik vind het belangrijk om jou vanuit gelijkwaardigheid en innerlijke kracht te coachen.


Werkwijze

1. Kennismaking

Er is een mogelijkheid voor een oriënterend, vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het gesprek duurt maximaal een halfuur en vindt plaats in de praktijkruimte. Je kunt ook kiezen voor een telefoongesprek. In het kennismakingsgesprek bekijken we samen of je hulpvraag bij mijn coaching past, wordt mijn werkwijze besproken en het allerbelangrijkste is dat jij kunt bepalen of er een persoonlijke klik is. Als we na dit gesprek samen besluiten om door te gaan, dan plannen we een intakegesprek in.  

2. Intakegesprek 

Het intakegesprek duurt 1 uur en is het startpunt van het coachingstraject. Per e-mail stuur ik je een intakeformulier, dat als basis dient voor het intakegesprek. Tijdens het gesprek worden aan de hand van het intakeformulier de vragen, ervaringen, wensen en verwachtingen uitgebreid besproken en wordt jouw doel gedefinieerd.   

3. Sessies coaching

Een coachingsgesprek duurt ongeveer 1 uur. Aan het begin van het gesprek bespreken we samen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Afhankelijk hiervan worden er resultaatgerichte interventies ingezet die bij jou en jouw hulpvraag passen. Door middel van o.a. gesprek, familieopstellingen, visualisaties, emotioneel lichaamswerk, innerlijk kind-werk, creativiteit, RET (Rationeel Emotieve Therapie) , Transactionele Analyse, TRE (trauma release exercises), mindfulness en energiewerk wordt er naar jouw doel toegewerkt. Thuis ga je eventueel aan de slag met opdrachten. Tussen de sessies zit minimaal 1 week.

De duur van de begeleiding verschilt per persoon en is afhankelijk van de aard van de problematiek en de gestelde doelen. Als coach beweeg ik met jou mee. De ene persoon heeft behoefte aan 10 sessies, de ander heeft aan twee voldoende.  

4. Evaluatie

Tussentijds evalueren we het coachingstraject. We bekijken hoever je staat met je ontwikkeling en het doel dat je wilt bereiken. Mocht er nog coaching nodig zijn, dan maken we een vervolgafspraak. Het aantal vervolgafspraken hangt af van de complexiteit van de hulpvraag en de mogelijkheid en bereidheid om te veranderen.